Hjallis Harkimo on suomalaisen yrityskentän näkyvimpiä hahmoja

Jos suomalaisesta yritysmaailmasta pitäisi nostaa esiin yksi nimi, olisi Diili-ohjelmassaImage result for Hjallis Harkimokin vaikuttanut Hjallis Harkimo varmasti vahvoilla. Hjallis esiintyy usein uutisotsikoissa ja näin tapahtui myös 21. huhtikuuta 2018, jolloin Iltalehti uutisoi Hjallis Harkimon nostaneen esiin neljä ajankohtaista teesiä: huolenpidon, markkinatalouden, ilmastonmuutoksen ja yrittäjyyden. Kerromme tässä artikkelissa, kuinka Hjallis Harkimo aikoo lähteä näitä teesejään toteuttamaan, mutta aivan ensiksi kerromme, kuka Hjallis Harkimo oikein on ja millainen mies näiden teesien takaa löytyy.

Hjallis eli Harry Juhani Harkimo syntyi 2.11. vuonna 1953 Helsingissä. Hän on tullut tunnetuksi sekä liikemiehenä, yrittäjänä, purjehtijana, urheilujohtajana, tubettajana että kansanedustajana. Nykyisin monet tubettajat voidaan jo nähdä merkittävinä yhteiskunnallisina vaikuttajina, eikä Hjallis tosiaankaan tee tässä poikkeusta. Urheilun saralla Hjallis on toiminut esimerkiksi Jokerit-jääkiekkoseuran hallituksessa puheenjohtajana. Lisäksi hän on rakennuttanut Hartwall-areenan sekä toiminut urheilumanagerina.

Jokereista Hjallis omistaa 51%, mutta on ilmoittanut aikovansa luopua osuudestaan. Hjalliksen omaisuus ei ole mitenkään pieni, sillä hänen varallisuutensa arvon on arvioitu olevan 244 miljoonan euron luokkaa. Koulutukseltaan Hjallis on diplomiekonomi ja hän on valmistunut Svenska handelshögskolanista 1979. Hän asuu Sipoossa ja on ollut kahdesta naimisissa – vuosina 1989-2002 Leena Harkimon kanssa ja vuosina 2004-2005 Merikukka Forsius-Harkimon kanssa.

On tärkeää pitää jokaisesta huolta

Hjallis Harkimon ensimmäinen perusperiaate on, että on tärkeää pitää jokaisesta huolta. Suomen nykytilanteessa tämä perusperiaate on erityisen tärkeä, koska väliinputoajia on jo nyt valitettavan paljon.

Markkinatalouden on toimittava reiluilla säännöillä

Toiseksi periaatteeksi Hjallis Harkimo mainitsee sen, että markkinatalouden on toimittava reiluin säännöin. Jos tästä periaatteesta pidetään huolta, on markkinatalous Hjallis Harkimon mukaan hyvä tapa yhteiskunnan kehittämiseen.

Päätöksenteossa on huomioitava ympäristö

Hjallis Harkimo korostaa, että päätöksenteossa on huomioitava ympäristö sekä kestävän kehityksen periaatteet. Hän korostaa myös, ettei ilmastonmuutosta voida kieltää, minkä vuoksi nyt onkin erityisen tärkeää noudattaa kestävän kehityksen periaatteita.

Yrittäjyydelle tulisi antaa tilaa

Neljäntenä perusperiaatteenaan Hjallis Harkimo korostaa, että yrittäjyydelle pitäisi antaa suomalaisessa yhteiskunnassa riittävästi tilaa. Hjallis Harkimon mielestä yrittäminen on nimittäin oikeissa olosuhteissa kaikista tehokkain työskentelytapa.