Lue yrittäjän loistavasta yritysideasta, joka pureutuu opiskelijoiden majoituspulmiin

Opiskeluajalle on tunnetusti tyypillistä taloudellinen haastavuus ja nimenomaan asuminen saattaa, varsinkin pääkaupunkiseudulla, haukata aimo-osan opiskelijan tuloista. Olikin ilahduttavaa lukea 16. elokuuta 2018 Iltalehdessä julkaistu juttu yrityksestä, joka on pureutunut opiskelijoiden asuntopulmien ytimeen. Kerromme jutussamme, kuinka kyseinen yritys on lähtenyt ongelmaa ratkaisemaan ja millaisia majoitustiloja yritys opiskelijoille vuokraa.

Miltä kuulostaisi merimaisemat?

Harvemman opiskelijan tulot riittävät pääkaupunkiseudulla sellaisen kämpän vuokraamiseen, josta olisi merimaisemat, mutta nyt tilanteeseen on tulossa muutos, sillä innovatiivinen yrittäjä tarjoaa nyt opiskelijoille Nikolai II:n hyttejä:https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/201808162201140384_uh.shtml vuokralle pilkkahinnalla. Hytit ovat toki pieniä, mutta sijainti pääkaupungin keskustassa meren äärellä on loistava eikä historian havinastakaan ole puutetta, onhan Nikoi II historiallinen alus, jolla on ikää jo ruhtinaalliset 115 vuotta. Tällä hetkellä alus kelluu lähellä vanhaa Kauppahallia aivan Kauppatorin kupeella. Alus on edelleenkin liikennekelpoinen ja se onkin lajissaan yksi maailman vanhimmista.

Majoituksen erityispiirteetRelated image

Tämä majoitus tarjoaa erityisen autenttisen kokemuksen ja tunnelman. Hytit ovat minimalistisia, mutta tästä huolimatta tunnelmallisia sekä karismaattisia. Laivasta löytyy sauna, joka lämpiää puilla. Suihkut, wc-tilat, keittiö sekä oleskelutilat ovat yhteiskäytössä. Myös wifi-yhteys löytyy.

Tilaa riittää yhteensä 15 opiskelijalle ja vuokra-aika on syyskuusta marraskuuhun taikka sopimuksen mukaan. Yksi hyteistä on tarkoitettu 4 hengelle, 5 hyteistä 2 hengelle ja yksi yksiökin löytyy. Kysyntä on ollut kovaa.

Kuinka paljon majoittuminen hytissä maksaa?

Hintatietoista opiskelijaa kiinnostaa varmasti ensisijaisesti, kuinka paljon majoittuminen aluksella maksaa. 4 hengen hytistä joutuu pulittamaan 249 euroa per henkilö per kuukausi, kahden hengen hytistä 329 euroa per henkilö per kuukausi ja yhden hengen hytistä 399 euroa per henkilö per kuukausi.

Millainen yritys löytyy hyttivuokrauksen takaa?

Hyttejä tarjoaa opiskelijoiden käyttöön Blox Car -niminen yritys, jota kutsutaan myös autojen airbnb:ksi. Yritys ei nimittäin vuokraa ainoastaan hyttejä majoituskäyttöön, vaan myös autoja. Kannattaa muistaa, että opiskelijoille Blox Car tarjoaa erityisen edullisia vuokra-autoja.

Kyseessä on selvästikin yritys, joka uskaltaa tehdä asiat hieman eri tavalla kuin yleensä on tapana. Yrityksen viestintäpäällikön mukaan hyttien vuokraaminen opiskelijoiden majoittumista varten on aivan ainutlaatuinen idea, jota kokeillaan nyt ensimmäistä kertaa.