Turbiini on startup-hautomo tai yrityskImage result for Millainen startup-hautomo on Turbiiniiihdyttämö, jonka tavoitteena on tukea aloittelevia startup-tyylisiä yrityksiä pääkaupunkiseudun alueella. Samalla Turbiinin tavoitteena on toimia Metropolia Ammattikorkeakoulun kiihdyttämönä ammattikorkean sisäisesti tarjoten neuvoja ja tukea opiskelijoiden vetämille yritysideoille. Kerromme tässä artikkelissa lisää Turbiinin toiminnasta.

Mitkä ovat Turbiinin toiminnan tavoitteet?

Edellä mainittujen tavoitteiden lisäksi Turbiini auttaa liiketoimintaideoidensa parissa kamppailevia uusia yrittäjiä siten, että heistä muodostuu tiimejä, startup-yrityksiä sekä kasvuyrityksiä. Yrityskiihdyttämö on keskittynyt erityisesti luovalla alalla toimiviin uusiin yrityksiin.

Millaista apua aloitteleva yritys voi Turbiinista saada?

Turbiini tarjoaa aloittaville yrityksille sekä yrittäjille työtiloja ja tietoliikenneyhteydet. Se tarjoaa yrittäjyyttä tukevan yhteisön sekä neuvontaa. Lisäksi se pyrkii sparraamaan aloittelevia yrittäjiä saamaan liiketoimintansa hyvään alkuun. Kahdesti vuodessa Turbiini toteuttaa 10 week sprint -kiihdytysohjelman, joka on suunnattu aloitteleville tiimeille.

Millaiset startupit ovat saaneet alkusysäyksen Turbiinista?

Hyvin monenlaiset yritykset ovat hyötyneet Turbiinin tarjoamasta tuesta. Esimerkiksi Arctic Robotics, Agens ja Go Safe ovat saaneet Turbiinista oivan alkusysäyksen yrittäjyyden tiellä. Näistä yrityksistä päätimme esitellä Agens-nimisen yrityksen hieman tarkemmin. Kyseessä on yritys, joka tuottaa uudenlaisia sopimuspalveluja. Yritystä tukee asiantuntijaverkosto, joka on kasvamassa hurjaa vauhtia. Palvelut voidaan räätälöidä asiakkaiden tarpeita vastaaviksi ja tarjolla on esimerkiksi virheetöntä juridista palvelua sekä liiketoiminnan soveltuvuuteen liittyviä palveluja. Agens tarjoaa asiakkailleen joustavat digitaaliset työkalut, joiden avulla on mahdollista luoda erityisen optimaalisella tavalla palvelevia sopimuksia.

Mistä Turbiinin tuotanto- ja prototilat löytyvät ja millaisia tiloja sekä välineitä Turbiinilla on käytössä?

Turbiinilla on useita tuotanto- ja prototiloja. Tikkurilan toimitiloista löytyy jyrsin, 3D-tulostin, 3D-kipsitulostin sekä mahdollisuus suorittaa laser-leikkuuta. Lisäksi Tikkurilan toimipisteestä löytyy puutyöpaja. Turbiinin Kalevankadun toimipisteestä löytyy niin metallityöpaja kuin konekomponenttipajakin. Teknobulevardista puolestaan löytyy elektroniikka- sekä komponettitehdas, metallipaja sekä röntgenlaite. Leppävaaran toimitiloissa on mahdollista painattaa julisteita sekä käyntikortteja.

Jo Turbiinin erilaisten tuotatanto- ja prototilojen määrästä ja monimuotoisuudesta näkee, että Turbiini on varustautunut auttamaan aloittelevia yrittäjiä monin eri tavoin! On kuitenkin hyvä muistaa, että Turbiinin palveluiden käyttäminen vaatii luvan ja käyttöoikeudesta päätetään aina projektikohtaisesti. Yrittäjä joutuu myös maksamaan materiaalien käyttämisestä erikseen.