Millaiset yrittäjät kilpailevat tänä vuonna Vuoden nuori yrittäjä -voitosta?

Nuorten yritystoimintaa tulisi tukea monin eri tavoin, jotta nuoret uskaltautuisivat kokeilemaan siipiään yrittäjinä – onhan kyseessä jopa yrittäjägurun Hjallis Harkimon mielestä oikeanlaisissa olosuhteissa kaikista tehokkain tapa saada asioita aikaan. Olikin ilahduttavaa lukea Iltalehdessä 18. toukokuuta 2018 julkaistusta jutusta, että Vuoden nuori yrittäjä -tittelin voitosta kilpailee finaalissa monen eri alan nuoria yrittäjiä!

Millaiset nuoret yrittäjät ovat päässeet Vuoden nuori yrittäjä -finaaliin?

Vuoden nuori yrittäjä -finaalista löytyy tänä vuonna koneyrittäjä, maatilayrittäjä, fitness-yrittäjä, ohjelmistoyrittäjä sekä siivousyrittäjä. Kilpailun nimen mukaisesti kaikki finalistit ovat nuoria yrittäjiä. Heistä jokainen on jo ehtinyt osoittaa poikkeukselliseksi luokiteltavaa osaamista omalla alallaan.

Laten koneImage result for Laten kone

Laten Koneen toiminta alkoi pienimuotoisena toiminimen turvin. Nykyisin Laten Kone on kuitenkin jo kansainvälisesti toimiva maahantuoja, myyjä sekä huoltaja, joka tuo maahan nosto- ja maanrakennuskoneita. Yritystä pyörittää 34-vuotias Lasse Saarenpää, jolle on ehtinyt kertyä yrittäjäkokemusta jo 20 vuotta. Yritystoimintansa Lasse aloitti erityisen nuorena, ainoastaan 14 vuoden iässä.

Birkkalan tila

Birkkalan tila sijaitsee Suomusjärvellä ja sillä on takanaan jo pitkä historia – onhan tila perustettu 1892. Tällä hetkellä tilan toiminnasta vastaa Simo Larmo, joka on 33-vuotias. Tilalla tuotetaan pääasiassa erilaisia luomulaatuisia spelttituotteita. Kansainväliselle tielle Birkkalan tila on lähtenyt Amazon-verkkokaupan kautta 2017.

Kiffelin mobiilisovellus

26 vuotta vanha Jenni Parpala toimii siivousalalla ja on uudistanut alaa luomalla persoonallisen sekä innovatiivisen toimintatavan – Kiffelin mobiilisovelluksen, joka helpottaa työntekijän ja asiakkaan välistä lisämyyntiä sekä kommunikaatiota. Jennin yrityksen erikoisuutena on myös se, että hänen työntekijänsä saavat korkeampaa palkkaa kuin alalla keskimäärin. Yritys on kasvanut nopeasti.

Fitverstas

Fitverstasta vetää 29 vuotta vanha Emmi Salo, joka aloitti yrittäjänä toiminimen turvin. Tällä hetkellä verstas toimii osakeyhtiönä, joka tarjoaa työtä 14 toiminimen kautta toimivalle valmentajalle. Palveluja ollaan laajentamassa myös saksan ja englannin kielille, sillä kansainväliset markkinat ovat yrityksen tähtäimessä. Yrityksen valtteja ovat uniikki ilme sekä somen potentiaalin voimakas hyödyntäminen. Liiketoiminta onkin kasvanut vaikuttavalla tavalla.

MEOM

MEOM on ohjelmisto- ja konsultointiyritys, jonka menestys nojaa sen työntekijöiden osaamiseen. Yritystä vetää 30-vuotias Janne Puustinen. Osaamisen kehittäminen on Jannen toiminnan keskiössä.