Aalto Startup Center on Euroopankin tasolla startup-hautomoiden aatelia, jota voidaan kutsua jopa yrityImage result for Aalto Startup Centerissäskiihdyttämöksi. Tämän keskuksen tavoitteena on suunnitella, toteuttaa ja markkinoita asiakkaille suunnattuja yrittäjyysohjelmia. Kerromme artikkelissa lisää innovatiivisen Aalto Startup Centerin toiminnasta.

Aalto Startup Centerin yrittäjyysgeneraattori

Aalto Startup Center ylläpitää yrittäjyysgeneraattoriohjelmaa startupeille Espoossa. Palvelua tarjotaan toimintansa alkuvaiheessa oleville yrityksille. Generaattori kestää 1-2 vuotta ja tarjoaa startupeille neuvoja, valmennusta, työkaluja sekä moderneja, kommuunisia työtiloja. Lisäksi Aalto Startup Centerin yrittäjyysgeneraattori tarjoaa verkostoja varojen keruuta silmällä pitäen. Innovaatiovaiheessa on tarkoitus luoda tutkimuksen ja ideoiden pohjalta yritysidea.

Rakennusvaiheessa on aika luoda yritysmalli ja miettiä, kuinka tuotteesta saadaan markkinoille sopiva. Generaattorin kiihdytysvaiheessa on aika suunnata katse kohti kansainvälistä kasvua ja skaalausta. Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat teknologian ja yritystoiminnan. Tämä näkyy myös Aalto Startup Centerin toiminnassa!

Aalto Startup Centerin toimintaan voivat ottaa osaa 0-3 vuotta toimineet startupit, jotka perustuvat vahvaan teknologiaan tai etsivät vipuvoimaa Aalto-yliopiston tiedon, verkostojen tai yhteyksien avulla. Aalto Startup Center toimii osana Aalto-yliopiston tutkimus- ja innovaatiopalveluja Otaniemen campuksella Espoossa.

Kuinka voin hakea mukaan Aalto Startup Centerin toimintaan?

Aalto Startup Center hyväksyy mukaan ainoastaan startuppeja, joilla on suomalainen Y-tunnus. Hakemuksia luetaan ja startupeja hyväksytään mukaan toimintaan jatkuvasti. Hakemuksen tekeminen onnistuu helposti Aalto Startup Centerin verkkosivun kautta. Huomioithan, että valitut startupit ovat toimineet 0-3 vuotta eli kyseessä ovat aloittelevat yritykset.

Millaisia startupeja Aalto Startup Centeristä löytyy tällä hetkellä?

Aalto Startup Centeristä löytyy hyvin monenlaisia yrityksiä. Esimerkiksi tällä hetkellä sen Startup-valikoimasta löytyvät Abomics, Arctic Air, Netradar, Chainfrog, Circular Devices, Cloud Asset sekä Cuppla.

Näistä startupeista eräs erityisen mielenkiintoinen ja innovatiivinen vaihtoehto on Arctic Air -startup, joka on erikoistunut luomaan henkisen span, jonka inspiraationa toimii Napapiirin puhdas luonto. Yrityksen visiona on luoda pakopaikka, jonne voi hetkeksi paeta hektistä elämää ja tutustua puhtaan ja rauhallisen Napapiirin luonnon rentouttavaan voimaan. Kokemuksen aikana stimuloidaan asiakkaan useita erilaisia aisteja ja käytetään maailman parhaita virtuaalitodellisuuselokuvia. Asiakas tuntee olevansa metsän keskellä tai järven rannalla tai kiipeilemässä arktisella kukkulalla. Visuaalinen kokemus on täynnä sitä tukevia ääniä ja puhdasta luonnonilmaa. Kokemusta täydennetään Napapiirin superfoodeilla ja juomilla.