Yrittäminen vaatii jonkin verran tietoa yrittäjän oikeuksista ja velvollisuuksista, ja oikea tieto voikin estää yrittäjää lankeamasta pahimpiin sudenkuoppiin, joita erityisesti yrittäjän alkutaipaleella saattaa vaania. Tämän vuoksi olemmekin koonneet tähän artikkeliin muutamia kirjoja, jotka jokaisen yrittäjän kannattaa lukea. Järkevä yritystoimintaan liittyvä teoriatieto antaa omalle toiminnalle ikään kuin suunnan ja tieto voi auttaa ottamaan opiksi muiden yrittäjien tekemistä havainnoista, kokemuksista ja virheistä.

Millaisia aihealueita käsitteleviä kirjoja yrityksen perustajan kannattaa lukea?

Yrityksen perustamiseen liittyy monia osa-alueita, kuten markkinointia ja yrityksen talouden hoitamista. Tämän vuoksi myös kirjalista sisältää monia erilaisia teoksia. Toisinaan on hyvä pysähtyä pohtimaan myös sitä, kuinka tehokas oma työpanos on, ja kuinka omasta työpanoksesta saisi entistäkin tuottavamman. Myös tästä aiheesta kirjoitettuja kirjoja löytyy runsain mitoin – kunhan vain osaat valita parhaat kirjat runsaasta valikoimasta.

Rework – Tee työt toisin

Aivan ensimmäiseksi suosittelemme mielenkiintoista Rework – Tee työt toisin -nimistä kirjImage result for Rework - Tee työt toisinaa, jonka on kirjoittanut Jason Fried yhdessä David Heinemeier Hanssonin kanssa. Tämä kirja auttaa uutta yrittäjää luomaan aivan uudenlaisia ajatuksia yrittämisestä, työstä sekä yrityksistä yleensä. Kirjan näkökulma on aivan uudenlainen eikä tällaisia näkemyksiä opi koulunpenkillä! Kirja sopii uuden yrityksen perustajalle ja yrittäjälle, joka haluaa luoda yrityksestään menestystarinan.

4 tunnin työviikko

Seuraavaksi suosittelemme inspiroivaa 4 tunnin työviikko -nimistä kirjaa, jonka on kirjoittanut Timothy Ferris. Tämän kirjan tavoitteena on esitellä, kuinka työtä voidaan tehdä elämä edellä eli siten, että työ ei enää olekaan elämän keskipiste, vaan ainoastaan elämää tukeva osa. Työtä ei tässä kirjassa nähdä pakollisena pahana ja erillisenä lokerikkona. Kirjasta löytyy erityisen inspiroivia ideoita, kuinka yrityksen voi perustaa pienellä pääomalla kuka tahansa. Tämän lisäksi kirjassa kerrotaan, kuinka oma yritys on mahdollista automatisoida freelancereiden ja teknologian avulla, jolloin yrittäjän oma työaika jää erityisen lyhyeksi – vaikkapa vain 4 tunnin mittaiseksi. Tämä kirja on hyvin inspiroiva ja tarjoaa aivan uudenlaisia näkemyksiä siitä, millaista yrittäjyys voi parhaimmillaan olla. Nykyaikainen työelämä ei välttämättä enää ole kahdeksasta neljään työtä, eikä sen tarvitsekaan olla!