Youtube on monessakin mielessä oikea tiedon aarreaitta. Moni myös suosii lyhyitä ja tiiviitä videoita lukemisen sijaan, sillä näin tietoa on mahdollista saada jopa samalla, kun tekee jotakin muuta – ainakin, jos osaa keskittyä kahteen asiaan yhtä aikaa. Parhaimmat Youtube-videot ovat erittäin informatiivisia ja tiiviitä ja niitä jaksaa katsoa silloinkin, kun on liian väsynyt lukemaan informatiivista tekstiä. Esittelemme tässä artikkelissa muutaImage result for Monet Youtube-kanavatman Youtube-kanavan, jotka tarjoavat suomenkielistä tietoa yrittäjyydestä.

Maria Keiski

Maria Keiskin Youtube-kanavalta löytyy hyviä videoita, joissa puhutaan yritystoiminnasta ja yrittäjyydestä sekä annetaan rakennuttajille asiantuntija-apua. Selkeät videot ovat lyhyitä ja ytimekkäitä.

Karin Hydén

Karin Hydén tarjoaa omalla Youtube-kanavallaan useamman yritystoimintaa käsittelevän videon. Videot käsittelevät markkinoinnin budjetointia, markkinoinnin toimintaohjelmaa, markkinointitavoitteita sekä markkinoinnin seurantaa. Markkinointitavoitteita käsitellään kahden noin viisi minuuttia kestävän videon aikana. Tällä kanavalla keskitytään selkeästi markkinointiin, sen tavoitteisiin sekä sen seurantaan. Videot ovat selkeitä ja tarjoavat aiheeseen liittyvän tiiviin tietopaketin.

Cursor.fi

Cursor toimii Kotka-Hamina-alueella ja se on kehittämisyhtiö, joka vastaa alueen yritysneuvonnasta sekä kehittämishankkeiden toteuttamisesta. Cursorissa työskentelee yli 60 alan asiantuntijaa ja se tarjoaa aloittaville yrittäjille suunnattuja maksuttomia neuvontapalveluita. Lisäksi neuvontapalveluita on saatavilla maksutta myös sellaisille yrityksille, jotka jo toimivat alueella. Cursorin tavoitteena on nostaa Kaakon alueen yritykset menestykseen.

Cursor.fi-sivustolta löytyy runsaasti yrittäjyyttä käsitteleviä videoita, jotka tarjoavat esimerkiksi vinkkejä yrityksen rahoituksen hakemista silmällä pitäen. Videoissa esiintyy yritysneuvojia, jotka tarjoavat aloittelevalle yrittäjälle hyviä vinkkejä, eikä huumoriakaan ole unohdettu. Videoissa esitellään myös Datariina, jota kutsutaan täyden palvelun yritystaloksi. Kanavan videot vaikuttavat ammattimaisilta ja näistä on hyvä aloittaa etsiessäsi apua yritystoimintasi eri vaiheissa.

Yritys-Suomi

Yritys-Suomi on yrityksille tarjottava palvelu, jossa julkiset yrityspalveluorganisaatiot toimivat yhteistyössä. Palvelu on suunnattu myös sellaisille henkilöille, joita yrittäminen kiinnostaa. Tältä sivustolta löytyykin oikea tietopankki, minkä lisäksi Yritys-Suomi tarjoaa räätälöityä verkkotyötilaa sekä asiantuntija-apua. Tarjolla on myös maksutonta puhelinpalvelua, josta yrittäjä voi kysyä neuvoja.

Yritys-Suomella on erityisen ammattimainen Youtube-kanava, jossa käsitellään oman yrityksen perustamista, liiketoimintasuunnitelman laatimista sekä annetaan hyviä vinkkejä aloittelevalle yrittäjälle. Kanavalla esitellään esimerkiksi Yritys-Suomen puhelinpalvelu omalla videollaan.