Ukko.fi-laskutuspalvelu tarjoaa palveluitaan kevytyrittäjille

Kauppalehti uutisoi 18. elokuuta 2018 Ukko.fi-laskutuspalvelun rajusta kasvusta, joka on johtanut miljoonaosinkojen jakamiseen. Kerromme artikkelissamme, kuinka Ukko.fi hyödyttää kevytyrittäjiä ja kuinka sen bisnes on kasvanut. Kerromme myös mitä kevytyrittäjyydellä tarkoitetaan ja millaisissa tilanteissa se on hyvä vaihtoehto.

Mitä kevytyrittäjyydellä tarkoitetaan?Image result for Mitä kevytyrittäjyydellä tarkoitetaan

Toisinaan kevytyrittäjyys voi olla normaalia yrittäjyyttä helpompi tapa kokeilla oman yritysidean kantavuutta. Kevytyrittäjyyttä voidaan pitää joustavana työmuotona, jonka kautta henkilö voi harjoittaa yrittäjämäistä toimintaa, vaikkei hänellä olisikaan y-tunnusta taikka toiminimeä. Tämä aloittaa toiminnan aloittamisen kynnystä tarjoten yksityishenkilölle mahdollisuuden laskuttaa tekemistään töistä.

Kevytyrittäjällä on kuitenkin mahdollisuus määrittää omat hintansa sekä valita omat asiakkaansa. Kevytyrittäjän ei tarvitsekaan huolehtia sellaisesta byrokratiasta, josta tavallisen yrittäjän tulee huolehtia. Ukko.fi huolehtii kevytyrittäjän puolesta veroista, vakuutusmaksuista ja maksumuistutuksista. Tarvittaessa Ukko.fi myös huolehtii perinnästä kevytyrittäjän puolesta. Kevytyrittäjän taakkaa helpottaa entisestään se, ettei kevytyrittäjä ole kirjanpitovelvollinen. Kevytyrittäjyys onkin hyvä vaihtoehto, jos haluat kokeilla yritysmäistä toimintaa, muttet ole valmis vielä perustamaan omaa yritystä.

Millainen yritys löytyy Ukko.fi-laskutuspalvelun taustalta?

Ukko.fi-laskutuspalvelua operoi SLP Group, jonka liikevaihto oli 2017 huimat 53,5 miljoonaa euroa. Samana vuonna yrityksen liikevoitto oli 2,4 miljoonaa euroa. Liikevoitto vuonna 2017 oli siis 4,4% suuruinen. Vuonna 2016 yrityksen liikevaihto oli 39,5 miljoonaa euroa ja liikevoitto miljoona euroa. Liikevaihto on siis kasvanut vuoden aikana runsaasti, 35%. Liiketulos kasvoi myös huimasti – 140%.

Vuonna 2017 yrityksen pääoman tuotto oli 129%. Osinkoa aiotaankin jakaa 1,55 miljoonan euron edestä. Ennakko-osinkoa tästä summasta on 780 000 euron verran. Kannattavuuden vahvistuminen lupailee yritykselle hyvää myös tulevaisuudessa.

Kuinka Ukko.fi-palvelun tulos on parantunut?

Ukko.fi-palvelun suosio on kasvanut, koska kevytyrittäjyys on yleistynyt Suomessa. Tällä hetkellä kevytyrittäjiä on noin 100 000. Määrä on kuitenkin kasvamassa. Ukko.fi-palvelun tarinaa voidaan pitää todellisena kasvutarinana.

Ukko.fi sopii erityisen hyvin kevytyrittäjille, sillä sen kautta yksityishenkilöllä on mahdollisuus laskuttaa tekemästään työstä, vaikkei hänellä olisikaan toiminimeä tai y-tunnusta. Ukko.fi huolehtii kevytyrittäjän puolesta hallinnollisista tehtävistä, kuten paperitöistä sekä byrokratiasta. Käyttäjiä palvelulla on noin 55 000 kappaletta. Kevytyrittäjä maksaa Ukko.fi:lle 5% siitä summasta, jonka hän laskuttaa.